söndag 29 april 2012

Kvälls smsande

Kompisen ( av sekretess-skäl får hon ingen bokstav idag): jag vet inte, vi ska ses imorrn men jag vet inte. Kan jag skylla på barnen? Jag: vet han om att dina barn är vuxna? Vän: ja. Fan! Kan jag säga att vägen är avgrävd då? Jag: men om du inte är intresserad så säg det! Vän: men det är jag, jag är bara inte van att nån är intresserd av mig. Jag: så det är bättre med såna som inte hör av sig och som du funderar "är han eller är han inte"? Vän: nej satan!! Men... Äh, det känns bara som varför imorgon? Jag: för det är Valborg, som en extra helg liksom. Mysigt! Vän: jag kräks! Jag: varför?? Vän: tänk om allt är på låtsas och han bara driver med mig Jag: tror du det? Vän: nej Jag: njut av att nån vill ha dig!! Vän: jag vet inte... Jag: jag kan ta över honom , låter ju kanon ju! Vän: honom ger du fan i han är min! Jag: där ser du då. Ha så kul imorgon:) Vän: tack, du är bäst<3 Japp. Jag är bäst. Därför sitter jag ensam på Valborg. Jag tänker inte glädjas ett skit åt alla nya kärlekspar i min omgivning, det är ett som är säkert!!;)

fredag 27 april 2012

Inte va så kräsen

Det är inte ofta man får höra det, men det händer.

´"Du får inte vara så kräsen!!"

Jo-o! Det får jag visst det. Faktiskt, så är nu det viktigaste tillfället i livet att var kräsen! För vad är alternativet liksom? Ska jag välja "bra nog"? "Duger"? "Snäll med barnen?"

Nä, jag vill faktiskt ha kvitter i magen, rodnande kinder, längtan att bara höra hans röst. Jag vill ha dunder och brak och änglasång. Så jo jag tänker vara kräsen.

Nu spelar det tänket inte så himla stor roll, för det är då fanken ingen uppsjö att bara välja och vraka ur heller så! Ifall nån nu trodde det!

Som en vän sa: Ibland räcker det med att det är nån som luktar gott. Men man hittar fanken inte ens det...

Fredagsmys

Fredag är INTE favoritdagen som singel. Det är bara att snegla in på facebook så kan ångesten slå i taket. Middag med maken, sambon kom med ett glas rött, var med familjen på restaurant, nu blir det soffhörnet, film och kli på ryggen av älsklingen... Mhm! Ha det så jävla mysigt så äter jag några torra jordnötter och paniksurfar på nätet för att kunna låtsas umgås med nån. Min vän A och jag pratade om det tidigt och beslöt att vaccinera oss mot fredagsmys. Det tog fyra pubar att få bartendern att fatta vad vi bad om. Leende kom han med en "Sex on the beach". Tack sa vi och kände, här har vi nån som förstår oss...

torsdag 26 april 2012

Träningsstatus

Jag har glömt en viktig punkt i det kommande CVt har jag fått veta! Och jo men jag kan känna att det har sin plats och då vill jag såklart dryfta det här med.

Träningsstatus! Jättebra tänkt, för som tex min kompis Å som är den enda jag känner som gjort en svensk klassiker. OM hon var singel, så är det klart att hon vill träffa någon som har ett intresse för träning och som förstår hennes behov av det. Likaså är det ju för mig, som rör mig bara så där till vardagsbehov och när piskan ligger på liksom... Jag vill ju varken träffa någon som bara ligger på sofflocket, eller någon elitidrottare. Nån som förstår!

Med i det där träningsstatuset så kan det finnas punkter så som maxpuls, personbästa på milen, ev märke på den cykel man har, maxvikt i bänkpress och om man har tagit simborgarmärket. Jag har det. I högstadiet tror jag.

Någonstans i anslutning till träningsstatus kan man även har "midje-stuss kvot", som ju också ger en hint om hur vältränad en person är samt hur stor riskfaktorn för en framtida hjärtinfarkt är.

Nu är det ju en smula missvisande, för en vältränad person kan ju faktiskt vilja ha en lite mullig person vid sin sida. Visst? Jag hoppas då fanken det!! Själv är jag tvärtom. Jag är mullig men nja, jag föredrar en skapligt vardagstränad man. Eller smal. Eller småmullig. Ok, helst inte fet iallafall. I övrigt kan jag nog tänka mig det mesta när jag tänker till...

Peter-Niklas

Några har väldigt vänligt påpekat för mig att det heter inte Peter-Niklas. Det (den) heter Petter-Niklas. Det vet jag väl!! Men jag vill faktiskt inte vara så vulgär! Det vore ju som att skriva kuk istället för k*k ju. Jag skulle fullkomligen sitta och rodna och tänka "tänk om mamma läser". Och om jag inte skrev Peter-Niklas, så passade det ju inte in på min vän A och mig;)

Namnreflektioner

Ibland blir man så där... glatt överraskad eller nåt, typ:) 

Självklart har namnreflektionen nedan ännu ett band mellan kompis A och mig. Där finns redan sandlådan och barn och svärbarn, yrkesval - listan kan göras lång! Och nu då detta med namnen.

A har sina Peter och Magnus, men nu väljer vi bort ett och då blir det Peter kvar. Jag har mina Niklas. Och det leder ju osökt in på ett stort gemensamt intresse. Eller stort och stort, det varierar såklart men man kan ju hoppas.

Peter-Niklas... ett kärt ämne, ofta diskuterat, ofta efterlängtat.... ;)

onsdag 25 april 2012

Det här med namn

Min kompis A och jag har en lustig... erfarenhet kan man nog kalla det. Vi hr namn som förföljer oss! Nu kan man tro att vi har träffat, dejtat och varit ihop med en massa män. Det har vi inte. Men visst har det funnits fler man bara gillat istort än som man gått vidare med liksom.

Iallafall: Om killen heter Peter eller Magnus - då är det förmodligen så, att det är nån som A kan vara intresserad av! Från skolåldern till nu så har det varit några Peter som flukturerat och nån mer allvarligt, likaså Magnus. Sen nån enstaka med nåt annat namn.

I mitt fall heter flera Niklas! Jag har varit gift med en Niklas, hade en flinga med en Niclas - till jag kom på han var gift. Väldigt väldigt förtjust i en Nicklas, han fick mig att börja tro på kärleken igen efter ett svek. Sen har det varit en till Niclas som inte var så bra att kyssas och en Nicholas som hade väldigt fina bruna ögon. Det är så pass att OM jag blir lite intresserad av nån, tex när man är ute på något, så nästan fnittrar jag till om han presenterar sig med "Niklas".

Det kan ju även bero på att Peter, Magnus och Niklas är några av våra mest vanliga namn. Helt enkelt. Magin borta... *suckar*

Rimligt avstånd

En vän som läste bloggen påpekade att bland fem i topp av viktiga punkter så borde rimligt avstånd vara med. Ok, min blogg, mina punkter! Det kommer på nr 6 faktiskt. Just för att "rimligt" är lite luddigt. Ett tag tänkte jag att 10 mil kan ju funka. Bra väg, inga fartkameror: ja men då tar det ju bara en timme att köra. Det kan man fixa både morgon och kväll om det kniper. Men sen tänkte jag slitage på bilen, ökade reparationskostnader och 15 kr milen. 150 spänn för lite kn.. Kramar menar jag. Eller 300 för det kostar ju 150 spänn att lämna sängen med. Mannen. Himla dyrt sex det. Jag är ju inte prostituerad heller! Eller han för den delen. Så i min värld, och den tycker jag att många borde anamma, så är rimligt avstånd max 2mil. MAX! Man ska kunna sitta kl 22 på kvälken och smsa och känba, äh va fan jag åker över istället och man är framme rätt snabbt, definitivt innan 23-nyheterna på tv. Och det inkl packning av övernattningssaker. Nu när jag dryftat detta högt så håller jag ändå med min vän C - ja, han heter något på C, nån vän B har jag fortfarande inte. Ingen vän D heller. Men E finns:) Jo, jag håller med C att det borde platsa på topp 5 så jag måste revidera listan lite. Små barn kanske kan flytta ner lite? Jag menar: de män jag faller för är ju ändå i ålder så att de oftast har lite större barn, vuxna barn. Så får det bli! Här med är "rimligt avstånd" prioriterad punkt. Tur man har vänner som får en att tänka klart!

tisdag 24 april 2012

Det finns bra sex, dåligt sex...

... men choklad är alltid choklad.

Läste det där idag och jag vill bara säga en sak:

DET VAR EN GIFT KVINNA SOM KOM PÅ DET DÄR!!

Bra sex, dåligt sex - ärligt, vem fan bryr sig efter 1½ år? Choklad istället??? SKULLE INTE TRO DET!!

Det får mig att minnas när vi satt tre singeltjejer med vår lyckligt lottade sambo-kompis och hon sa nåt om att inte ha sex... Vi tappade hakorna EXAKT samtidigt och lika snabbt, med ett DU ÄR GALEN!!!

Inte sex när jag druckit, inte sex när jag är för trött, inte sex när jag ska upp tidigt, inte sex för det är tråkigt, inte sex för jag har inte lust.

Alltså, det var inte samma kompis som sa allt det där, och jag hoppas ingen tycker allt det där.

Herrejösses kvinnor! ( ja men som kvinna själv så tänker jag mest kring mina medsystrar i livet. Det är säkert överförbart till män på nåt vis... eller nä, det är det inte.)

Herrejösses igen!! Säga nej? FATTAR ni vad ni missar? FATTAR ni hur man saknar det när man är ensam? Ta för er för sjutton!! Försök att buffra sex så ni kan ta ut det som minnen ifall ni singlar till er.

Choklad?? Vem fan vill ha choklad??

Listan

Jag och min vän A, vi kan kalla henne A för det är vad hennes namn faktiskt börjar på. Jag har inte en vän B och en vän C och en vän D.

Iallafall: A och jag har en lista sen ungefär då när hon också blev singel med buller och bång. För här skulle minsann ingen idiot komma till nåt mer, nu skulle vi lära oss sålla rejält!

Att han inte går i foppa-tofflor kom ganska högt på listan i början men ungefär så här ser 5-i-topp punkterna ut idag.

. Singel
. Smart
. Inga småbarn
. Jobbar och trivs med det!
. Inte för kort, gärna ganska lång
. Humoristisk och lättsam

En liknande lista är att rekommendera för alla. Då kan man, om det nu fanns ett CV då, pricka av listan mot CV:t och veta när man började närma sig perfektion...

måndag 23 april 2012

CV

Jag tänker så här, att det vore inte helt fel om alla vi som är singlar skaffar oss ett CV. Då kan man liksom om man är intresserad av någon, bara be att få kolla CV:t... Javisst säger man om det är nån man tycker verkar ok, kan jag få se ditt?

I CV:t kan det tex stå om vilka intressen man har, hur man har haft det i livet, hur många sexualpartner (det kan få finnas en ruta med "uppger jag inte" för en del är ju blyga med sånt, eller kan inte räkna så långt), slitsamma separationer, hur relationen till ev andra förälder till ens barn. Dessa kan även vara referenter, som man kan ringa och kolla: ÄR det här en bra person? Kompisar kan ju fylla en funktion med, eller grannar om man bor väldigt lyhört.

Om man nu skulle bli kär i nån, så känns det ju himla mycke som ett lotteri om det är en bra person eller inte... Och en stor del av livet har ju liksom slösats bort på sånt som inte hållit så det känns som att det vore bra om man slapp förspilla mer tid... Nöjd med hans CV (jag skriver han, för jag är ju en hon och bara intresserad av hannar) - han nöjd med mitt, ja men då är det ju bara att köra liksom... Hur många överraskningar kan uppstå?